News - BertSlagt - New Generalism

Go to content

Main menu:

Social Media/News
Inspiratie in en om mijn atelier studio in het centrum van Harmelen, Kloosterweg 6.

Kunst in Ootmarsum
een ontmoetingsplek voor kunstenaars en kunstliefhebbers.

Kunst in Ootmarsum
: vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2013

Kunst in Ootmarsum augustus 2013
Ook dit jaar tijdens het laatste weekend in augustus was het weer topdrukte in Ootmarsum. Kunstliefhebbers uit binnen en buitenland willen de 31ste editie van dit kunstevenement niet missen. Het is dan ook een ontmoetingsplek voor kunstenaars en kunstliefhebbers. Het pitoreske en historische stadje telt nauwelijks meer dan 4000 inwoners en toch weet het ieder jaar weer meer dan 40.000 bezoekers te trekken in dit ene weekend. Menig wereldstad zou hier direct voor tekenen!
In vroegere tijden is hier de industriële revolutie aan voorbijgegaan, wat toen een nadeel was blijkt nu een zegen te zijn, want het oorspronkelijk stadsschoon en de kleinschaligheid zijn behouden gebleven en vormen nu het perfecte decor voor een kunstbeleving die zijn gelijke niet kent. Nagenoeg alle kunstvormen zijn vertegenwoordigd in evenzovele galeries, restaurantjes, marktstalletjes, pagode-tenten, hotels en musea, zowel binnen als in de buitenlucht. Het historisch centrum van Ootmarsum is het hele jaar door al een kunstcentrum van formaat, zowel in kwantiteit als kwaliteit. Ieder laatste weekend in augustus echter is er ook plaats voor 400 kunstenaars, geselecteerd uit een groot aantal inschrijvingen, die zich hier dan kunnen presenteren.

Kunst in Ootmarsum: een ontmoetingsplek voor kunstenaars en kunstliefhebbers.

Kunst in Ootmarsum vervolg

Op vrijdag 23 augustus was het weer voortreffelijk en de zon scheen volop bij een temperatuur van 25 graden. Het is hier goed toeven in het oude stadje rond de prachtige kerk, in de lommerrijke schaduw van bomen, steegjes en pagodetenten. Het is een vreemde gewaarwording als je vanuit de rustige, landelijke buitenomgeving het centrum in wandelt, dan word je als het ware onverwacht verwelkomt door de gezellige drukte van een feestje. Overal kun je op een terrasje aanschuiven, een galerie binnenwandelen, een gesprek aangaan met een kunstenaar in een van de vele kunststands of zelfs een museum bezoeken. Het nieuwe Ton Schulten Museum dat in april dit jaar de deuren opende is nu al een succes. Het presenteert naast de vele werken van Ton Schulten zelf ook veel hoogwaardige kunst van gerenommeerde kunstenaars, waardoor de diversiteit in het aanbod aanzienlijk is. Maar ook buiten het centrum kan de bezoeker genieten van prachtige kunst.
In Hotel De Wiemsel aan de Winhofflaan 2 in Ootmarsum zijn exposities te bezichtigen van fotograf
e Diana kok www.dianakok.nl en kunstschilder Bert Slagt www.bertslagt.nl
De bijzondere fotowerken die in samenwerking zijn vervaardigd met Peter Paul Huf hangen in groot formaat in een van de vleugels van dit mooie hotel. In de entrée en in de bar hangen de schilderijen TimesSquare NewYork en Charlie Chaplin van Bert Slagt. Can-Can danseressen en andere beautiful women van deze kunstenaar vindt je in andere delen van het hotel.
Kortom, de gasten van Hotel de Wiemsel
kunnen hun kunstminnend hart ophalen in Ootmarsum. www.kunstinootmarsum.nl

Nieuwe Meerbode 12 juni 2013
Telegraaf 11 juni 2013

Dutch Design Hotel Artemis Amsterdam
Vanaf 31 mei tot 1 september Design & Art

De expositie  'Amsterdam Celebrates 2013'  in het Dutch Design Hotel Artemis.
Kunstschilder BertSlagt exposeert kunstwerken met als  thema Amsterdam en Nieuw Amsterdam.

Dutch Design Hotel Artemis
Adres:  John M. Keynesplein 2, 1066 EP Amsterdam
Website: www.artemisamsterdam.com


Als enige Dutch Design Hotel zorgt Artemis op een inspirerende en kunstzinnige wijze voor een unieke beleving waarbij originaliteit, flexibiliteit en creativiteit voorop staan. Het decor van het hotel is geïnspireerd door Dutch Design. Naast de eigen collectie worden om de 3 maanden wisselende D&A exposities georganiseerd, elke keer weer verrassend anders qua thema of samenstelling. Het Artemis Hotel vormt een mooi decor met sfeervolle  expositieruimte in een omgeving met een groot bereik van nationale- en internationale gasten. Met een variatie aan design, kunst en food & drink, biedt Dutch Design Hotel Artemis een totale beleving, waarbij de variatie een dynamische en inspirerende sfeer garandeert.

Exhibition Design & Art from May 31 - Sept 1

'Amsterdam Celebrates 2013'  in Dutch Design Hotel Artemis.
Art painter Bert Slagt will present various art work based on this theme, e.g. titles  Amsterdam Canals and  Times Square New York (Nieuw Amsterdam on the ground floor, the main exhibition hall

Dutch Design Hotel Artemis  organizes  a changing art exhibition every 3 months called the D&A; Design & Artemis Expo. Each exhibition is surprisingly different in theme as well as in composition. With a variation of art, design and food- and drink design, guests, friends and  artlovers are invited to admire the new artwork while enjoying various suprising and titillating Food- and Drink Designs. Dutch Design Hotel Artemis offers a total experience, with which the variation ensures a dynamic and inspirational ambiance.Polo Art at Pinkster Polo Waalre 2013

Argentina Mendoza polo team winner of the Match
Gonzalo Bernal rewarded MVP Best Man of the Match with Art trofee
Polo thrills at Waalre by Dutch painting artist BertSlagt

Polo art Study BertSlagt

Polo Art van BertSlagt op het mooiste paardensport evenement "Pinkster POLO Waalre"
Georganiseerd door Polo Republic, Sport, Fashion & Events.


Publieksdag – zondag 19 mei 2013

Op zondag is het terrein toegankelijk voor het publiek, omwonenden, paarden(sport) liefhebbers en levensgenieters die dan kunnen genieten van deze bijzondere sport en ongedwongen ambiance.
Kom kijken naar de spectaculaire polosport! Neem plaats op de strobalen of lounge meubilair op het terras aan het veld en geniet met uw gezin, vrienden en familie van een heerlijke dag uit tijdens het Pinksterweekend.
Het terrein op Pinkster Polo Publieksdag d.d. zondag 19 mei is geopend van 12.00-19.00 uur.
Entree
•Prijs per volwassenen: € 5,- (inclusief btw)
•Kinderen t/m 15 jaar hebben gratis toegang tot het terrein
(Er is slechts beperkte parkeerruimte beschikbaar, gebruik van (deels) openbaar vervoer biedt uitkomst).
Zie voor meer informatie:
http://www.polorepublic.com/pinksterpolo


Download PDF Archive BertSlagt
 
Copyright 2017. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu